Julig läsning

Det har blivit både mörkare och kallare, vi har haft våra första frostnätter och nu har till och med vinterjackan fått komma fram. Riktigt ruggigt är det men det innebär också lite härligt julpirr.

Jag har börjat på min andra julroman för året, "Älskade jävla jul" av Birgitta Bergin, känns lovande. Jag har också en liten hög med böcker som jag köpte förra året men inte hann med att läsa. I år har jag även börjat lyssna lite på ljudböcker, det gör ju att jag kan hinna med några fler. Jag älskar verkligen julromaner.

(null)

Utöver det har ju julmagasinen börjat dyka upp i butikerna, alltid lika härligt. Som vanligt har jag köpt Allers Julmagasin och Amelia Jul. Det är som en tradition för mig. Kan säkert bli någon mer framöver, det är så mysigt att bläddra i de här tidningarna med en kopp julte i handen och ljusen tända.

(null)

I år har jag dessutom unnat mig två ljuvliga julböcker som inte är romaner. "Min barndoms jul - Astrid Lindgrens julkokbok". En underbar skapelse där Astrids fina julberättelser varvas med lite annat kring Astrid och våra högtider kring jul. Kocken Fredrik Eriksson har varit med och tagit fram traditionella julrecept. En jättefin bok att bara bläddra i och självklart använda recepten. Då vår familj består av fyra generationer som älskar Astrid Lindgrens berättelser kändes denna bok som lite av ett måste hemma hos mig.

(null)

Den andra boken är "Julprassel & decembermys" av Helena Lyth. Också en jättemysig bok med pyssel och recept, från novent till julafton.

(null)

Med all den här härliga julläsningen borde det inte vara svårt att hitta lite extra julstämning. Böcker att njuta av många år framöver.
Allmänt, Julläsning | | Kommentera |
Upp