Nytt år

Då har vi klivit in i ett nytt år. Vi hade ett jättemysigt nyårsfirande tillsammans med våra barn och barnbarn. Vi var hemma hos yngsta sonen och hans familj, vi hade förberett det mesta av maten men det kändes smidigare att vara hemma hos dem. Först åt vi crustader med två olika fyllningar och drack lite bubbel till det under tiden som vi förberedde den första rätten som var gratinerad hummer. 
 
Efter det åt vi en jättegod sparrissoppa och till varmrätt blev det rådjursfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås. Fantastiskt gott, köttet var så mört och fint. Efter det blev det lite ost och slutligen créme brûlée. En fantastiskt god och trevlig middag med bästa familjen då vi också hann med lite sällskapsspel mellan rätterna. 

Under mellandagarna innan nyår hann vi med två middagar med vänner som vi inte träffar så jätteofta. Det är ett bra tillfälle att passa på att träffas under ledigheten. Jag passade självklart på att duka med mitt fina julporslin. 


Dagen idag har jag ägnat åt att börja avveckla julen. Det enda som är kvar nu är utebelysningen och belysningen i fönstren. Det kan kännas lite tidigt men känns ändå lite skönt när det är klart, det är ju trots allt ett antal timmars jobb och skönt att passa på när jag är ledig. De två kommande dagarna ska jag vara farmor på heltid när föräldrarna jobbar. Ska bli så mysig.
 
 
Allmänt, Julens smaker | |
Upp