Sommarminnen 2018

Nu har vi kommit en bra bit in i september och det är onekligen höst men jag kan inte låta bli att drömma mig tillbaka till en helt fantastisk sommar. För mig som älskar sol och värme har den här sommaren varit helt gudomlig. Så många månader att få njuta av svensk sommar när den är som allra bäst. Vad vi än har gjort och vart vi än har åkt har solen lyst på oss. Självklart har ju den extrema värmen inneburit en massa problem också med torka och bränder också vilket gjorde att även jag längtade efter att det skulle komma lite regn.
 
Vi började sommaren med att besöka Sweden Rock festival för allra första gången. En helt fantastisk upplevelse för mig som älskar musik. Festival i strålande sol kan verkligen vara helt magiskt. Första gången för oss i husvagn vilket fungerade hur bra som helst.
 
 
Vår sommarsemester inledde vi med en resa till vackra Gdansk tillsammans med äldsta sonen. Vi har varit där en gång tidigare och det är en stad som jag varmt kan rekommendera. Staden är jättemysig med en massa gamla fina byggnader och det är fortfarande ganska billigt i Polen vilket innebär att man kan äta och dricka gott utan att bli ruinerad. 
 
 
Vi hann också med en kryssning till Riga tillsammans med yngsta sonen och hans sambo. Vi hade egentligen helst velat hitta på något alla tillsammans men det gick inte att få ihop det i år eftersom sönerna hade semester helt olika veckor. Riga är också en mysig stad men får jag välja gillar jag Gdansk bättre. Mysigaste på hela resan var timmarna vi kunde tillbringa på soldäck på båten, så himla mysigt. Allt är så enkelt när solen skiner och vår svenska skärgård är helt fantastisk.
 
 
För övrigt har vi njutigt av mysiga middagara och grillkvällar (när det inte var eldningsförbud) med familj och vänner och det är bland det bästa jag vet. Att sitta ute och njuta av god mat, kubbspel och trevligt sällskap är bara helt underbart. Lite favorit för i år har varit att servera förrätt bestående av kallskuret och ostar på planka, riktigt trevligt tycker jag, skulle funka fint till julbordet också.
 
 
Efter att ha varit tillbaka på jobbet några veckor avslutade vi den här underbara sommaren med en riktigt mysig vecka på vackra Zakynthos. En vecka med sol, bad och total avkoppling, helt ljuvligt. Hotellet låg precis vid havet och vi hade en fantastisk vecka.
 
 
Om jag ska sammanfatta min sommar med ett enda ord får det bli "Underbar" och jag känner mig så tacksam.
 
 
Nu är jag redo för höst med levande ljus, höstmiddagar, julförberedelser och massor med höst- och adventsmys.
 
Allmänt | Sommarminnen | | En kommentar |

100 dagar

Nu är det hundra dagar kvar till julafton. Om hundra dagar är vi där men innan dess har vi en höst som förhoppningsvis bjuder på en massa förberedelser och annat juligt. Som vanligt ser jag allra mest fram emot advent, det är min favorittid på vintern, jag älskar alla ljusen som lyser upp i mörkret.
 
Förra året tog jag inte ett enda foto på julafton, ingen aning om varför det blev så. Det måste jag försöka ändra på till i år. 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Dagens juliga

När jag behöver en liten paus brukar jag passa på att titta på ett avsnitt av "How I met your mother" som jag tycker är en jättemysig serie. Tänka sig att just idag, när jag alldeles nyss kommit igång med julbloggandet kommer det ett julavsnitt. Får väl erkänna att avsnittet egentligen inte alls handlade om julen men det utspelar sig i juletid och det är i alla fall julpyntat, i slutet på avsnittet faller snön över New York. Det behövs inte så mycket för att man ska börja längta lite smått.
 
 
 
 
Allmänt, Julfilmer | | 3 kommentarer |
Upp