Gott Nytt År

Nyårsafton och årets sista högtid och årets sista dag. Förbereder för vårt nyårsfirande tillsammans med våra grannar som vi firat nyår med i mer än tjugo år. När vi började fira nyår tillsammans var våra barn små och nu är de i princip vuxna allihop och familjerna har utökats och det är därför lite olika hur många vi blir till vårt firande. I år blir vi tio personer. Vi delar upp det så att vi fixar med förrätt och efterrätt och grannen med varmrätten. Eftersom vi bor nära varandra förflyttar vi oss också mellan husen vilket är mysigt tycker jag.
 
Självklart är mina julklappsljusstakar på plats på bordet. Eftersom jag köpt en ny röd duk till jul i år får den vara med även till nyårsdukningen, har kört svart och silver i nyårsdukningen i flera år så det kan vara dax för lite variation.
 
 
Har fyllt på gottebordet också, det finns en hel del godis kvar sedan julfirandet så det passar bra med lite godisbord även till nyårsfirandet.
 
 
Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt 2019!
 
 
Allmänt | Nyårsafton | | 3 kommentarer |

Julklappar

Nu har juldagarna passerat och det är bara nyårsfirandet som återstår innan vi kan avsluta 2018. Som vanligt går tiden fort men jag känner att den här julen blev precis som jag tänkt mig och jag känner mig otroligt lyckligt lottad som fått fira ännu en jul med alla mina nära och kära. Kändes också jättebra att få med oss två nya familjemedlemmar till vårt julfirande i år då sonens sambos föräldrar valde att fira julafton med oss. 
 
Temat för mina julklappsinköp i år har varit nyttiga saker, sådant som man behöver. För min egen del fick jag mest fantastiskt lyxiga julklappar och jag är så lycklig över alla mina fina och personliga julklappar. 
 
Favoriten är dessa helt fantastiska ljusstakar som jag fick av min make. Jag bara älskar dem.
 
 
Av mina barn fick jag en hel låda med lyx, det var saker från Body Shop, en flaska bubbel, choklad, olivolja, salt, te och allt möjligt härligt. Allt känns så genomtänkt och anpassat bara för mig. En helt underbar present.
 
 
Jag fick många andra fina julklappar också, jag måste ha varit extremt snäll i år :)
 
Allmänt, Julklappar | Jul, Julklappar | | En kommentar |

Annandag jul

Annandag jul och jag kan se tillbaka på ett helt underbart julfirande i dagarna tre. Dagen före julafton var vi allihop hemma hos min bror och firade jul med min pappa. Eftersom både våra och min brors barn börjar vara vuxna är det så roligt varje gång vi alla kan samlas, det är ju inte riktigt lika självklart längre att alla kan vara med men i år var det så.
 
Julafton firade vi på dagen hemma hos oss återigen med min bror och familj, min mamma med sambo och sonens svärföräldrar. Det var verkligen hur trevligt som helst även om tiden gick jättefort. Till kvällen åkte vi hem till mina svärföräldrar och firade med dem samt makens syster och familj. En supermysig kväll med julklappsspelet som kvällens höjdpunkt.
 
Julbordet uppdukat hemma i köket.
 
 
Alla barnen sov kvar hemma hos oss och på juldagsmorgonen åt vi julfrukost och hade vår egen lilla julklappsutdelning. Sedan åt vi lunch hemma hos min mamma och på kvällen hade vi en lugn och skön kväll tillsammans med våra barn då vi badade bastu och åt julbordsrester. Barnen blev kvar en natt till och även nu på morgonen hade vi en mysig frukost tillsammans. Har känts så lyxigt att få ha barnen hos oss hela julen.
 
Fick en så fin tulpanbukett från sonens svärmor på julafton. Tulpaner är en av mina favoritblommor.
 
 
För mig har julfirandet varit perfekt på alla vis, jag har fått tillbringa hela julen med alla mina nära och kära. Precis som det ska vara. Nu tänker jag fortsätta njuta av ledigheten.
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp