Hur går det med julen?

Hemma hos mig går det ganska trögt med julförberedelser och juliga aktiviteter. Jag skyller lite på den varma hösten men jag tror även att det beror på att tiden går så himla fort och att jag helt enkelt inte riktigt hunnit med att vi redan är framme i mitten på november.
 
Lite juligt har jag ändå hunnit med men betydligt mindre än vanligt. Jag har druckigt glögg, men bara en enda gång hittills. Jag har sett tre julfilmer, det lär garanterat bli fler men inte så många hittills som sagt. Jag bakade en saffranskaka till farsdag. Jag har köpt nya ljusstakar till lusthuset, doftljus med juldofter och lyktor till verandan. Jag har druckit julte ett antal gånger. Jag har köpt hem ett nytt julte och igår köpte jag även hem julkaffe. Jag har ätit pepparkakor ett antal gånger. Jag har läst ett par julmagasin.Skumtomtar har jag i alla fall ätit, både årets smak och de gamla vanliga.
 
Jag har inte köpt eller beställt en enda julklapp ännu, har inte ens kommit igång med en ordentlig planering. Jag har inte druckit någon julmust. Vi har inte bestämt exakt hur julfirandet kommer att se ut i år, det kommer inte att bli några gigantiska förändringar men ändå. Vore kanske lite skönt att få planen klar. Jag har inte köpt hem något julpapper eller kollat upp om det finns kvar något från förra året, spelar ju i och för sig mindre roll eftersom jag inte kommit igång med julklappsinköpen.
 
Finns lite kvar att fundera över och komma igång med men jag känner mig faktiskt inte särskilt stressad över det, jag vet att det brukar lösa sig och det brukar bli bra. Det viktigaste är ju att få fira jul tillsammans med dem man tycker om och bara njuta.
 
 
Allmänt | Jul | | Kommentera |

En skymt av sol

Det känns som det varit gråväder så länge nu, dagar som aldrig blir ljusa, dis och dimma, men så plötsligt igår började vi skymta lite blått på himlen och solen kikade fram korta stunder, så ljuvligt. Passade på att gå en lunchpromenad för att njuta och bara vara ute i dagsljus en liten stund, så efterlängtat.
 
Inser hur mycket jag saknar solen och ljuset, månen och stjärnorna också för den delen. Är ingen älskare av mörkret men om det bara blir lite kallare med lite frost och lite klart väder så blir det genast mycket trevligare. 
 
Längtan efter advent blir bara starkare. På vägen hem från jobbet kunde jag nästan se framför mig hur det kommer att se ut några om några veckor när alla har fått fram sina belysningar både utomhus och inomhus. Verkligen något att se fram emot i novembermörkret.
 
 

Allmänt | November | | Kommentera |

Ljusens tid

Här hos oss har vi en riktigt grå november, de flesta dagarna känns det inte som att det blir riktigt ljust ute över huvud taget. Skulle gärna vilja att det blev lite kallare istället och lite så där mysigt frostigt. Jag saknar solen.
 
Det är trots allt mysigt att få tända lite ljus och kura inomhus i gråvädret.Längtar riktigt mycket till advent med all mysig belysning och ännu mer ljus. Det behövs verkligen i mörkret. Tänker mig att man kanske kan smyga igång med belysningen utomhus till näst helg. Tjuvstartade lite igår med mina nya lyktor.
 
 
Igår kväll bjöd vi hem att par vänner på lite spontanmiddag, jättetrevligt. Inledde med lite ost, korv och ölprovning. Perfekt start på en mysig kväll.
 
 
Advent, Julens smaker | Advent | | 3 kommentarer |
Upp