Sista oktober

Sista oktober idag, Halloween och Allahelgona helgen och ynka fyra veckor kvar till advent. Det är fortfarande väldigt mycket höst och ännu inte så mycket försmak av vinter men det närmar sig. 
 
Ekarna har fortfarande inte släppt ifrån sig så mycket av sina löv, vissa år hinner snön komma innan de sista löven ramlat.
 
 
Fortfarande vackra gula färger på vår krikonbuske.
 
 
 
Vår stora poppel fäller har så galet mycket löv att det blir som en hel lövmatta (alla löven på bilden är från ett enda träd) och taket på lusthuset är också fullt med löv. Snart dags att ta fram krattorna :)
 
 
Allmänt | Höst | | 2 kommentarer |

Dag 31 – Vad jag ser fram emot att göra i december?

Allra sista dagen på oktoberutmaningen, jag klarade nästan alla dagar vilket jag får känna mig riktigt nöjd med, tackar "Cramer Cramar om julen" för initiavtivet.
 
Det är så mycket jag ser fram emot i december. Advent är den absolut bästa tiden tycker jag med all belysning och det underbara pyntet som piggar upp i vintermörkret.
 
I december ser jag fram emot att bara njuta av allt det härliga, lyssna på massor med julmusik, tända ljus varje kväll, titta på julfilmer, köpa julklappar, skriva julkort, förbereda julen på alla sätt jag kan, umgås med min underbara familj, hinna träffa vänner och så förstås fira jul och nyår förstås.
 
 
Allmänt | Julutmaning | | En kommentar |

Dagen idag

Idag har jag unnat mig en ledig dag och vaknade på ett alldeles strålande humör. Kände mig så otroligt glad och nöjd med att ha en ledig dag att kunna göra precis vad jag vill. Dagen började helt perfekt, vaknade tidigt och läste ut min bok innan jag gick upp. Fick ordnng på det sista på julbloggen efter veckans haveri. Åt frukost och tittade på två avsnitt av "Mysteriet på Greveholm 2" som jag börjat titta på för första gången. Åkte in till stan för att uträtta diverse ärenden, några juliga och några som mer handlar om förberedelser inför morgondagens middag då några vänner kommer på besök.
 
Och då, när allt känns så där perfekt och härligt lyckas jag få punktering på bilen, först fattade jag inte vad som var fel vilket innebar att jag natruligtvis körde lite för långt med punkterat däck, inte bra. Tack och lov kunde min älskade son åka ifrån jobbet och hjälpa sin mamma att få dit reservdäcket så att jag kunde åka hem. Åkte förbi en däckfirma och träffade en mycket hjälpsam kille där som konstaterade att däcket var förstört, tyvärr hade de inget passande hemma, bara att beställa ett nytt alltså.
 
Efter detta blev det inget mer uträttat, får helt enkelt ta resten imorgon. Riktigt så där glad och lycklig ska man tydligen inte få vara hela dagen men jag är så otroligt tacksam över att det finns hjälpsamma människor.
 
Nu tänker jag bara fortsätta att njuta av att det är fredag för vad är ett punkterat däck egentligen, inget att hänga läpp över precis, det finns helt klart värre saker :)
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp