Sommarminnen

Sista augusti idag och den sista dagen på den här sommaren enligt almanackan i alla fall. Känns som ett bra tillfälle att sammanfatta sommaren. Sommarvädret har ju inte direkt varit det bästa, i alla fall inte för mig som älskar sol och värme men det har ändå varit en bra sommar på många sätt. 
 
Sommaren inleddes med student och med allt som det innebär i form av klädinköp, studentbaler, planering och till slut ett härligt studentfirande där vädrets makter var på vår sida och vi kunde ha firandet med familj och vänner ute i trädgården. Efter det följde midsommarfirande, besök på "Färna Herrgård och Spa" (också i solsken kan tilläggas), en liten mysig "roadtrip" med stop på Kolmården, i Söderköping, Linköping, Vadstena, Gränna, Jönköping, Hjo och Karlsborg, utöver det lite musikupplevelser med både konsert och festivalbesök.Har även haft en hel del mysiga stunder med god mat och avkoppling under semestern. Avslutade det hela med att tillbringa förra veckan på ett riktigt soligt och varmt Kreta, helt underbart.
 
Det var den sommaren, nu väntar höst och vinter och det är dags att komma igång med julbloggandet lite mer på allvar. Julbloggsvärlden piggar onekligen upp tillvaron under hösten.
 
 
Allmänt | | En kommentar |

Ytterligare en jullista

Tycker att det är riktigt kul med jullistor, här kommer en från "Heléns underbara jul".
Hur länge har du julbloggat?
Jag började förra året så detta blir min andra säsong.
Varför började du?
Jag älskar julen och har läst andras julbloggar i ett par år så jag tänkte "varför inte".
Vad är det absolut roligaste med julbloggeriet?
Jag tycker om att skriva och det känns kul att få dela med mig av det som är jul för mig.
Brukar du delta i jultävlingar?
Jag brukar delta i några av jultävlingarna som finns på olika julbloggar.
Vinner du?
Förra året vann jag en chokladkalender från Summerbird via "Heléns underbara jul", vilken lycka!
När börjar du lyssna på julmusik?
När jag pyntar till advent, först ut är alltid Carolas "Jul i Betlehem".
Vilken julfilm ser du först?
Det är lite olika men filmer som "The Holiday" och "Love actually" brukar jag oftast titta på ganska tidigt, närmare jul är "Miraklet i New York" ett absolut måste.
Vad är godast: Pepparkakor eller Lussekatter?
Lussekatter
Måste det vara snö på julafton?
Jag önskar mig alltid en vit jul, är det inte snö så vill jag i varje fall att det ska vara minusgrader så att det blir lite frost på träden och lite vitt på marken.
Var firar du helst jul?
Vi firar alltid hos min mamma och hos mina svärföräldrar
Vilken julblogg har du följt längst?
Ingen särskild, jag läser många olika.
Har du tips om någon ny julblogg?
Inte just nu.
Vad ska en bra julblogg innehålla?
Mycket julstämning, gärna fina bilder, ärligt talat har jag lite svårt att sätta fingret på varför jag gillar vissa julbloggar mer än andra.
Med vad fotograferar du dina julbilder?
Oftast Nixon DX60 men en och annan bild från mobiltelefon eller I-pad kan det också bli
Kommer du åka på någon julmarknad i år?
Det hoppas jag
Varför vill du att folk ska läsa just din blogg?
Jag hoppas att jag på något sätt kan bidra till en härlig julstämning och att de som läser min blogg ska få inspiration på olika sätt. Det är så jag känner när jag läser andras julbloggar.


 
Allmänt | Jullista | | En kommentar |

Hösten närmar sig

Även om vi fortfarande har ett härligt sommarväder märks det att hösten börjar närma sig. Det blir kallt och fuktigt på nätterna och på kvällarna orkar inte solen riktigt över trädtopparna på samma sätt som den gör på sommaren. Men det är bara att njuta av de sista dagarna av sommar och hoppas på att det fina vädret håller i sig och att vi kan få en riktigt sprakande fin höst.
 
Snart är det dags att börja förbereda trädgården för höst och om tre månader börjar vi förbereda för advent vilket alltid är något att se fram emot men glöm inte att njuta av nuet.
 
 
 
 
Allmänt | | En kommentar |
Upp