Skaldjurscheesecake

Ett tips till julbordet för er som gillar skaldjur. Gjorde denna skaldjurscheescake till midsommarbuffén och den blev en riktig succé, den kan passa precis lika bra på julbordet tycker jag. Den ska med fördel göras dagen innan.
 
Botten:
  • 75 g smör

  • 200 g kavring
Fyllning
  • 500 g räkor med skal

  • 100 g kräftstjärtar, avrunnen vikt

  • 1 liten rödlök

  • 400 g rumsvarm philadelphiaost

  • 2 dl crème fraiche

  • 2 msk riven pepparrot

  • 1/2 dl hackad dill

  • salt

Till garnering:
  • cirka 100 g löjrom

  • citron

  • dill

  1. Smält smöret och låt det svalna. Smula brödet i en matberedare. Tillsätt smöret och blanda ihop med brödsmulorna.

  2. Häll över brödsmulorna i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Tryck ut smulorna med handen över bottnen och en bit upp på kanten. Låt formen stå minst 1 timme i kylen.

  3. Skala räkorna. Grovhacka räkor och kräftstjärtar. Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till fyllningen och smaka av med salt.

  4. Bred fyllningen över bottnen. Täck över med platsfolie och låt tårtan stå i kylen minst 4 timmar.
  5. 
Om löjrommen varit fryst, låt den rinna av genom en sil så blir den fastare i konsistensen. Garnera tårtan vid servering med löjrom, citron och dill.
 
Både receptet och bilden är hämtade från "Mitt kök".
 
Julens smaker | |
#1 - - Svensk%20Jul:

Det lätt smarrigt :)

Svar: Supersmarrigt! :)
En fin jul

Upp