Året som gått

Detta har ju onekligen varit ett speciellt år på många sätt. När vi skålade in det nya året hade hade i alla fall jag inte en tanke på hur mycket som skulle bli annorlunda just det här året. Tänkte passa på att sammanfatta mitt år så här långt.
 
Efter att firandet av jul och nyår var över följde en grå vinter, ingen snö och ingen kyla över huvud taget här där jag bor, kan inte komma ihåg att vi haft så lite vinter någonsin.
 
I februari reste jag till USA för första gången i mitt liv och besökte Las Vegas av alla ställen. Jag och en kollega hade den stora förmånen att få besöka en mässa där. Jag har som sagt aldrig varit i USA tidigare och jag föreställer mig att Las Vegas är ganska extremt på många sätt även för att vara i USA. Jättespännande upplevelse, mest glad är jag över att vi unnade oss en helikopterresa till Grand Canyon, det var verkligen en fantastisk upplevese. 
 
 
Som sagt en upplevelse att vara i Las Vegas men inget ställe jag skulle besöka igen, jag är ingen älskare av casinon och spel men som sagt väldigt häftigt att ha sett alltihop. Mässan hölls på hotell Bellagio som var väldigt pampigt och det var också där vi bodde. Otroligt stort och flott.
 
 
När jag kom hem däriftrån var vi på 50-års fest för en av våra bästa vänner. Bara några veckor senare var vi i ett läge med restriktioner både när det gäller resor och större fester, kändes helt overkligt.
 
Förutom lite inställda evenmang och resor har vi ändå försökt leva ungefär som vi brukar och vid påsk hade man redan börjat vänja sig vid att tänka lite annorlunda. Vi hade ett enkelt påskfirande med vår närmaste familj där sonens sambo hade fixat en mysig påskbricka till förrätt. Jag tycker att det är så trevligt att servera på träbrickor.
 
 
I maj, lagom till Kristi Himmelfärdshelgen flyttade sonen och hans sambo in i sitt nybyggda hus vilket helt klart är årets höjdpunkt. De har byggt huset själva och jobbat så hårt under drygt ett års tid, så häftigt när de äntligen fick flytta in. Maken har tillbringat nästan lika mycket tid som dem på bygget och jag har stöttat så mycket jag kan med mat och kaffe. Det har verkligen varit en fantastisk upplevelse att få vara med om att se deras hus ta form och så småningom bli ett hem. Helt magiskt, och ärligt talat har jag redan tittat ut vart de bäst kan placera sin julgran :)
 
 
I juni firade jag min 50-årsdag tillsammans med mina kära. Jag hade inte planerat något större firande och jag är så glad och tacksam att jag fick fira med dem som betyder allra mest för mig, min make mina söner och sonens sambo. Vi hade en helt fantastisk dag som började med Champagnefrukost hos äldsta sonen, lunch på ett jättemysigt ställe i Örebro, en cykeltur med picknik längs Hjälmare kanal och middag på kvällen hos yngsta sonen och hans sambo i deras nya fina hus.
 
 
En helt fantastisk dag på alla sätt, jag kände mig så omhändertagen av mina kära, att solen dessutom strålade hela dagen gjorde ju inte saken sämre.
 
 
Sommaren för övrigt tillbringade vi mestadels hemma och vi har passat på att umgås mycket med familj och vänner och har en hel del underbara minnen från den här sommaren. Den mest magiska kvällen hade vi i augusti när vi fick följa med på en flottur med kräftfiske och middag i Hjälmare kanal. Vädret var fantastiskt, maten supergod och sällskapet underbart. Det var verkligen en sådan där kväll man kan leva på hela den långa mörka hösten.
 
 
Vi fick dessutom jättemycket kräftor, för mig var det första gången jag fiskade och kokade kräftor, riktigt goda måste jag säga.
 
 
Nu har vi ju även hunnit med en liten semestetripp till Dalarna som jag redan har berättat om. 
 
För mig har det med andra ord varit ett antal "första gången" det här året, första gången i USA, första gången i helikopter, första gången kräftfiske och första gången med son i eget hus.
 
Ser fram emot en mysig höst och förberedelser för advent och jul.
 
 
Allmänt | |
#1 - - Maries strålande jul:

Wow, häftigt med Grand Canyon och grattis i efterskott! Jag ser fram mot en ny säsong i din mysiga julblogg <3

Svar: Tack så mycket <3
En fin jul

#2 - - Jul, Strålande Jul:

Nej visst blev det ett år som vi aldrig skulle kunnat ha föreställt oss när det nya året och årtiondet ringde in, men man vänjer sig ju vid det också på något märkligt sätt. Häftigt och spännande med resa till USA för första gången! Ett land utan dess like verkligen. Jag har varit där några gånger, dock femton år sen sist så det skulle vara så härligt att åka tillbaka. Grand Canyon är ju verkligen ett drömresmål. Häftigt att du fick se det på riktigt! Fina, härliga bilder du bjuder på från detta år i övrigt också. Stort grattis i efterskott!

Svar: Tack så mycket <3
En fin jul

Upp