Helgens juliga

 Har haft en jättemysig helg med en hel del juliga inslag.
 
I år föll löven väldigt sent och vi har ett gäng stora träd på vår tomt och löv som skulle krattas. För att få lite hjälp och göra en kul grej av arbetet tog vi hem sönerna samt yngsta sonens flickvän för att hjälpa till med löven och bli bjudna på diverse mat och dryck både under själva arbetet och efteråt. Vädret var definitivt inte det bästa, det regnade mest hela tiden med lite inslag av snöglopp men det gick jättebra trots det och vi höll humöret uppe. Hade bakat årets första saffranskaka till fiakapausen, saffranskaka och pepparkakor kan ju hålla vem som helst på gott humör. Vi tände brasa i vår smideskorg och grillade korv ute till lunch. När vi var färdiga drack vi glögg och bastade. Efter det åt vi en god trerätters middag, kändes välförtjänt efter genomfört arbete. En underbar dag trots vädret.
 
På söndagen var vädret betydligt bättre, våra lövkrattare hade sovit kvar och vi bjöd på risgrynsgröt till frukost och tog en promenad i det härliga vädret. När vi kom tillbaka in i värmen tittade vi på min favoritjulfilm, "Miraklet i New York" innan det var dags att åka och fira två födelsedagar, min pappa som fyllt år och min svägerska som fyller år idag. Dubbla kalas med andra ord.
 
Känner att julen har börjat smyga igång på allvar efter den här helgen, så mysigt.
 
 
 
 
Allmänt, Julens smaker, Julfilmer | |
#1 - - Nathalie:

Det lät ju helt plötsligt supermysigt att kratta löv i regnet, iallafall om man fick uppleva allt det där myset runt omkring! Bastu är ju något som hör julmyset till alltså :)

Svar: Verkligen en helmysig dag trots regn :)
En fin jul

#2 - - Annie:

Vad härligt ni verkar ha haft det! Och trevligt att du kan få jula till det med familjen trots att det 'bara' är november:))

Svar: Verkligen jättemysigt :)
En fin jul

Upp